Υλικά:

  • 4 παξιμάδια χαρουπιού (μεγάλα)
  • 10 γρ ελαιόλαδο (στο κάθε παξιμάδι)
  • ντομάτα (κομμένες σε κύβους )
  • 1 αγγούρι (κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε κύβους)
  • 2– 3 φύλλα φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. ξυνομυζήθρα (ή τριμμένη φέτα)
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 10 γρ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε  το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Για την μους ξυνομυζήθρας ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μίξερ χειρός μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους.

Παίρνουμε τα παξιμάδια και προσθέτουμε επάνω τα λαχανικά. Έπειτα την μους. Πασπαλίζουμε με την φρέσκια ρίγανη.